#0767 bonhoeffer
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Bonhoeffer kazateľ, špión a martýr (E. Metaxas)

Dietrich Bonhoeffer bol nemecký kazateľ, teológ a odporca nacizmu. Jeho knihy o nasledovaní Krista, o cirkvi a zodpovednosti kresťanov vo svete majú dodnes obrovský vplyv. Bonhoeffer sa zapojil do snáh o odstránenie Hitlera, ale gestapo ho zatklo a 9. apríla 1945 popravilo.

23,00 € Bez dane

23,00 € Bez DPH

3
notifications_active Posledné kusy v sklade
Popis

„Naša cesta vedie cez veľmi hlboké údolie – hlbšie, než si myslíme. Až keď ho prejdeme, vynoríme sa na opačnom konci.“ Dietrich Bonhoeffer.

Dietrich Bonhoeffer bol nemecký kazateľ, teológ a odporca nacizmu. Jeho knihy o nasledovaní Krista, o cirkvi a zodpovednosti kresťanov vo svete majú dodnes obrovský vplyv. Bonhoeffer sa zapojil do snáh o odstránenie Hitlera, ale Gestapo ho zatklo a 9. apríla 1945 popravilo. Eric Metaxas v obsiahlom životopise sleduje všetky roviny Bonhoefferovho života a rozpráva dramatický príbeh ohromnej morálnej odvahy tvárou v tvár monštruóznemu zlu. Autor naštudoval veľa pôvodných zdrojov, aby nám predstavil obdivuhodnú celistvosť Bonhoefferovej teológie, jeho politických postojov a občianskych činov.

  „Toto je veľmi dôležitá kniha a dúfam, že si ju prečíta mnoho ľudí.“

George W. Bush, 43. prezident USA

 „Metaxas vyskladal z množstva prameňov pôsobivý obraz nielen o tom, čo Bonhoeffer zažil, čo v konkrétnych situáciách urobil, ale aj ako premýšľal a ako sa rozhodoval. Pokorný kňaz, ktorý vzdoroval nacistom od ich nástupu k moci a bojoval proti kolaborantom v cirkvi. Pacifista, ktorý pomáhal dôstojníkom pri pokuse o atentát na Hitlera. Popravený na samom prahu víťazstva, no neporazený. Kde často počujeme „nevedeli sme“ a „nedalo sa“, Bonhoeffer ukazuje cestu a dáva nádej.“

Marína Zavacká, popredná slovenská historička

 „Bonhoeffer nebol len akýsi obľúbený štadiónový spíker, populárny autor, bloger či impozantný intelektuál. Bol to zavraždený kresťan, ktorý statočne čelil svojej smrti ako priamemu dôsledku svojich presvedčení. Nebola to lacná smrť, ako nebol lacný ani jeho život, pretože veril Božej milosti, ktorá nie je lacná. Preto sa veľmi teším, že na Slovensko prichádza skvelá kniha Erica Metaxasa. Želám každému čitateľovi, aby v nej našiel nielen zaujímavé historické informácie, ale aj dôležité podnety pre prehĺbenie autentickej viery.“

Ivan Eľko, generálny biskup ECAV na Slovensku

 

Vydavateľstvo: Porta libri
Formát: 164 x 235 mm, pevná väzba s prebalom, farebná obálka
Jazyk: slovenčina
ISBN: 978-80-8156-154-2
Rok vydania: 2020
Počet strán: 568

Tabuľka dát
Porta libri
PL 0362/K
2 položky
Komentáre (0)