#Márnotratný prorok 639 sam-s-bohem
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Sám s Bohem (Wurmbrand Richard)

Kázne napísane vo väzení môžu byť inšpiráciou pre každého z nás pri kladení otázok a hľadaní odpovedí o Božích cestách a osudoch.

8,70 € Bez dane

8,70 € Bez DPH

notifications_active Posledné kusy v sklade
Popis

Farár Richard Wurmbrand (1909-2001) bol štrnásť rokov uväznený v Rumunsku komunistickým režimom, z toho takmer tri roky strávil v podzemí na samotke. Práve na samotke zostavoval kázne, ktoré následne prednášal svojmu neviditeľnému spoločenstvu. Jednotlivé kázne sa tiež snažil uchovať v pamäti a práve preto si ich znovu a znovu opakoval, niekedy dokonca aj vo veršovanej podobe.
„Snažil som sa do týchto kazní vteliť svoje najhlbšie myšlienky, myšlienky takmer umierajúceho človeka. A pokiaľ kážem, robím to výhradne preto, že kázanie je nejako obsiahnuté v mojej prirodzenosti, podobne ako keď slávikovia spievajú..." (Richard Wurmbrand)

Tieto kázne neboli doteraz v češtine publikované. Jeho úvahy sú ovocím mimoriadnych okolností, nesmierneho utrpenia a bolesti, ktorými autor prechádzal vo väzení. V kázňach je obsiahnutý zvláštny vnútorný a výsostne osobný prístup k biblickému posolstvu, ktoré môže byť aj pre nás inšpiráciou pri kladení otázok a hľadaní odpovedí o Božích cestách a osudoch.
Autor sa narodil v Rumunsku v židovskej rodine. V roku 1967 sa dostal na Západ, kde sa stal "hlasom" prenasledovaných kresťanov z východného bloku.

V češtine vyšli aj jeho ďalšie knihy: V Božím podzemí, Vítězná víra, Kristus na židovské cestě, Od utrpení k triumfu a Vězeňské zdi kdyby promluvily.


Väzba: tvrdá
Jazyk: český
Rok vydania: 2016
Počet strán: 152
Formát: B6
Vydavateľstvo: Stefanos


 

Tabuľka dát
S 0105
1 ks
Komentáre (0)