#Márnotratný prorok 358 sprievod
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Mrzí nás to, ale tento produkt už nemáme

Sprevádzanie chorých a zomierajúcich (Hatoková Mária a kol.)

Dobrovoľníctvo v nemocniciach a paliatívnych zariadeniach.

12,25 € Bez dane

12,25 € Bez DPH

block Mrzí nás to, ale tento produkt už nemáme
Popis

Činnosť dobrovoľníkov s ťažko chorými a zomierajúcimi ľuďmi priamo súvisí s myšlienkami paliatívnej starostlivosti. Paliatívna starostlivosť sa poskytuje v špeciálne vybavených paliatívnych oddeleniach nemocníc alebo hospicových zariadeniach pre chorých v pokročilom štádiu ochorenia, u ktorých boli vyčerpané všetky možnosti liečby.

Myšlienka paliatívnej starostlivosti vychádza z vnímania zomierajúceho ako celistvej osobnosti, ktorá prirodzene túži po naplnení štyroch základných potrieb: biologických, psychologických, sociálnych a duchovných.

Úlohu napĺňať tieto potreby má v hospici alebo na paliatívnom oddelení tzv. multidisciplinárny tím. Základ tímu tvorí lekár, zdravotná sestra a sociálny pracovník. Psychológ, duchovný, rehabilitačný pracovník a dobrovoľníci sú členmi tohto tímu podľa potreby a možností konkrétneho zariadenia.

Kniha nemá odpovede na všetky otázky, ani si na ne nenárokuje. Chce skôr vnášať podnety, ako vyslovovať verdikty. Snaží sa priblížiť kľúčové oblasti potrebné pre utvorenie základného obrazu problematiky sprevádzania ťažko chorých a zomierajúcich. Sprevádzanie ťažko chorých a nevyliečiteľne chorých onkologických pacientov je z dobrovoľníckych aktivít jednou z najťažších. V tejto knihe nájdeme objasnenie motivácie dobrovoľníkov, mnoho nového o nádorových ochoreniach a najmä návod, ako sprevádzať skutočne dobre, na úžitok tých, ktorých budeme navštevovať, ale aj pre vlastný osobnostný rast.

Rok vydania 2013
Počet strán 244
Väzba Pevná
Vydanie 1
Jazyk Slovenský
Rozmer 148x210
Hmotnosť 481g

Tabuľka dát
NZR/EQ 0003/K
9788081431258
Komentáre (0)