#Márnotratný prorok 2675 Tranovský ev.kalendár 2024
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
Nové

Tranovský evanjelický kalendár 2024

6,70 € Bez dane

6,70 € Bez DPH

Popis

Tradičná evanjelická ročenka prináša opäť prehľad mnohého, čo sa udialo v minulosti staršej i novšej, pohľady do budúcnosti a udalosti, ktorými žijeme. V roku 2024 si pripomenieme mnohé výročia. 495 rokov od vzniku evanjelickej hymny Hrad prepevný. Rovnaké výročie má aj Malý a Veľký Katechizmus od Martina Luthera. Zaujali nás osobnosti evanjelickej cirkvi ako Gašpar Féjerpataky-Belopotocký, Janko Jesenský, či Július Barč Ivan. Naši biskupi prinášajú prehľad udalostí za posledných 6 rokov, pozývajú do služby, ale aj kladú dosť relevantnú otázku: Evanjelici, kde ste? Áno, často sa hrdíme, čo všetko sme v minulosti dokázali, búchame sa do pŕs, ale to nestačí. Každý jeden z nás by mal sám pre seba túto otázku zodpovedať. Kde som ako evanjelik? Len v kostole? Či len doma v tichosti s Bibliou?
Kde nás je počuť? Evanjelici v minulosti, ako nám to každoročne dosvedčuje historický kalendár so svojimi mnohými výročiami, sa neskrývali. Dali o sebe počuť, a to niekedy dosť hlasno. V roku 2024 si pripomíname aj výročie Slovenského národného povstania. Na ňom mali evanjelici významný podiel. Nebola to len záležitosť komunistov, ako sa nám to prezentovalo v minulosti. Dalo by sa ešte veľa písať a preto vás pozývam k čítaniu Tranovského evanjelického kalendára, pretože to nie je len minulosť. Mnohí sa snažia oživiť záujem, pomáhať, kde sa dá, šíriť evanjelium všade, kde je potrebné. Aj o tom sa dozviete v článkoch ako Diakonický domov Elim, Škola v Červenici, 125 rokov vydavateľstva
Tranoscius. Ponuka je naozaj bohatá. Prajem vám, aby ste si našli inšpiráciu aj pri čítani tohto kalendára z jeho mnohých článkov, a pretavili ju do požehnaného života.

Vydavateľ TRANOSCIUS a.s.
ISBN: 9788071406204

 

Tabuľka dát
Tranoscius
T0224/K
3 položky
Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:
Komentáre (0)