#Márnotratný prorok 126 uvahy
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Úvahy o žalmoch (C. S. Lewis)

11,50 € Bez dane

11,50 € Bez DPH

notifications_active Posledné kusy v sklade
Popis

Toto nie je vedecká štúdia. Nie som hebraista ani biblický kritik, ani odborník na starovek či archeológ. Píšem pre nevzdelaných o veciach, v ktorých sám nemám vzdelanie. Ak sa treba nejako ospravedlniť (a asi áno) za to, že som sa pustil do písania takejto knihy, moje ospravedlnenie bude znieť približne takto: Často sa stáva, že dvaja školáci si dokážu nezrozumiteľné učivo navzájom vysvetliť lepšie, než by to dokázal učiteľ.

Kniha Lewisových úvah nad vybranými žalmami prináša inšpirujúci pohľad na túto zbierku hebrejskej poézie a otvára pred čitateľom nové možnosti pohľadu na celú Knihu žalmov. Vracia jej to, na čo mnohí pozabudli, totiž že ide predovšetkým o poetické vyjadrenie vzťahu medzi človekom a Bohom.

Táto práca je mnohými odborníkmi na texty Starého zákona odporúčaná ako jeden z najlepších komentárov ku Knihe žalmov.

C. S. Lewis (1898 – 1963) bol významným odborníkom na grécku a latinskú literatúru, filozofiu a históriu anglického jazyka. V roku 1954 sa stal profesorom stredovekej a renesančnej literatúry na Magdalen College Univerzity v Cambridgei. Bol výnimočným a obľúbeným prednášajúcim. Dlhé roky bol ateistom a svoje obrátenie ku kresťanstvu opísal v diele Zaskočený radosťou takto: „V aka­demickom roku 1929 som sa na Trinity College vzdal a uznal, že Boh je Boh... [bol som] najskľúčenejší a najzdráhavejší konvertita Anglicka.“

Vydavateľstvo: Porta libri
Formát: 140 x 195 mm, pevná väzba, tvrdá obálka
Jazyk: Slovenčina
ISBN: 978-80-8156-150-4
Rok vydania: 2019
Počet strán: 160

 

Tabuľka dát
PL 0322/K
2 položky
Komentáre (0)